Column Louis Groen

Klonk vorige maanden in mijn beide eerste bijdragen over de linkse samenwerking en partijvorming ook enige wanhoop door, sinds dit weekend is dat omgeslagen naar hoop. En vertrouwen.

kandidaat-gemeenteraadsleden/-wethouders gezocht

In maart 2022 vinden in Nederland de verkiezingen plaats voor de gemeenteraden. De ledenvergadering van de PvdA afd. Zaanstreek heeft besloten dat de PvdA in alle drie de onderafdelingen/gemeenten Oostzaan, Wormerland en Zaanstad met een zelfstandige PvdA-lijst zal deelnemen aan de verkiezingen.

Daarom zijn we op zoek naar leden die zich willen kandideren voor een plek op de PvdA-kieslijsten voor de gemeenteraden, of evt. voor een wethouderschap, in Oostzaan, Wormerland en Zaanstad.

Louis Groen: 50 jaar sociaal-democraat

Beste PvdA partijgenoten,

Mijn rond de 50-jarig PvdA lidmaatschap is getekend geweest door optimisme en hoop. Op een betere wereld, op een toekomst voor jongeren, op rechtvaardigheid onder groepen en vooral solidariteit met mensen die minder kansen in het leven kregen. De sociaaldemocratie bleef ik 50 jaar trouw, net als de FNV. Er werd veel bereikt!

Songül 11e op de kandidatenlijst

Vandaag is bekend geworden dat Songül Mutluer, onze PvdA-wethouder van Zaanstad, op de 11e plaats staat van de landelijke kandidatenlijst. De landelijke PvdA heeft op dit moment negen zetels in de Tweede Kamer. We zijn erg trots op de kandidatuur van Songül. Er staat een Zaanse kanjer op de PvdA lijst. Songül zet zich met veel enthousiasme en betrokkenheid in voor de Zaanse politiek. We weten zeker dat zij dat ook landelijk zal doen. 

Het bestuur van de PvdA Zaanstreek

Mark Damman, voorzitter af

5½ jaar geleden kreeg ik symbolisch de voorzittershamer overhandigd. Dat was symbolisch want volgens de overlevering zou de hamer in een kast op het stadhuis moeten liggen, maar in al die jaren is hij nooit boven water gekomen. Nu, door de coronacrisis een half jaar later dan beoogd, geef ik de hamer weer terug aan het bestuur.

Totaalopbrengst Hart voor Zaankanters Kwis bijna € 11.000,-

Op vrijdagavond 29 mei 2020 vond de tweede editie plaats van de Hart voor Zaankanters Kwis, live vanuit de grote zaal van het Zaantheater. De Culturele Raad Zaanstad en het Wij zijn Zaankanters Platform van PvdA Zaanstreek hebben de kwis belangeloos georganiseerd. Doel was het steunen van mensen en organisaties die door de coronacrisis financieel zijn gedupeerd. Hierbij werden ze geholpen door vele bekende en minder bekende Zaankanters, zoals Ellie Lust, Expeditie Robinson-winnaar en tv-kok Hugo Kennis en comedian Rayen Panday. Zij stelden allemaal een vraag tijdens de online kwis. Op basis van het aantal kijkers en de grootte van de teams is de schatting dat er ongeveer evenveel spelers meededen met de kwis als de vorige keer, zo’n 750 mensen. De twee kwissen samen hebben bijna € 11.000,- opgebracht. Dat is meer dan de organisatie had verwacht. 

PvdA corona bericht

Iets wat eerst nog best ver van ons bed was, is nu heel aanwezig en heeft impact op heel veel mensen.

Hiermee breekt een onzekere tijd aan waarin het belangrijk is dat we ons houden aan de opgelegde voorschriften, onze gezondheid is immers wat nu echt telt!
Maar juist ook in tijden van crisis kunnen we als Zaankanters aan elkaar laten zien dat we voor elkaar opstaan, we naar elkaar omkijken, we lief zijn voor elkaar en ondersteunen/helpen waar dat maar mogelijk is.

Opbrengst € 6.000,- bij Hart voor Zaankanters Kwis

In twee weken tijd zette de Culturele Raad Zaanstad en het Wij zijn Zaankanters Platform van PvdA Zaanstreek de Hart voor Zaankanters Kwis op. Hierbij werden ze geholpen door vele bekende en minder bekende Zaankanters, zoals Henny Huisman, Najib Amhali, Tim Klijn, Funda Mujde, dominee Frank Visser, boswachter Arjan Postma, wethouder Songül Mutluer en burgemeester Jan Hamming. Zij stelden allemaal een vraag tijdens de online kwis afgelopen vrijdag.

Op basis van het aantal kijkers en de grootte van de teams is de schatting dat er ruim 700 spelers meededen met de kwis. Zelfs vanuit Parijs en Nieuwegein werd er meegespeeld. Bij elkaar is er 6.000 euro aan donaties toegezegd. Deze donaties worden door de gekozen organisaties de komende dagen zelf geïncasseerd. De deelnemers aan de kwis speelden voor één van de zesenzeventig bedrijven en organisaties die zichzelf of door een ander waren aangemeld. De voedselbank Zaanstreek kon rekenen op de grootste opbrengst. Zij kunnen 630 euro aan steun verwachten. Ook stichting de Zaansche Molen en lunchroom Tante Tee uit Krommenie oogsten veel steun. Bijna alle organisaties deelden mee in de speelvreugde.

Ook onder de deelnemers aan de kwis werden nog 25 prijzen verloot. Deze waren beschikbaar gesteld door het Zaanse bedrijfsleven. Zo stelde Inntel Hotels Zaandam een escaperoom arrangement beschikbaar en Brouwerij Hoop een proeverij voor 12 personen en enkele bierpakketen. Daarnaast waren er boeken en kaarten van onder andere het Zaantheater. De Hart voor Zaankanters Kwis werd gepresenteerd door geluksexpert Patrick van Hees en Merel Kan van De Orkaan.

Na afloop waren er vele positieve reacties op het initiatief online te lezen. De initiatiefnemers wilde door middel van deze kwis, de Zaankanters die getroffen worden door de coronacrisis, een hart onder de riem steken en een steuntje in de rug geven. De kwis is terug te kijken op www.hartvoorzaankanterskwis.nl

Links

Jeroen, bedankt!

on 10 januari 2020 in Links Lees meer

Vroeger promootte ik gas

on 15 januari 2020 in Links Lees meer

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer
­