In memoriam; Maarten Voster

Op verzoek van het bestuur heeft Piet Oudega een in memoriam geschreven ter nagedachtenis van een zeer betrokken Zaankanter en voormalig lid van onze partij.

Net na de Kerstdagen 2019, op 28 december, overleed Maarten Voster. Hij werd 67 jaar oud. Wij kenden hem al meer dan een halve eeuw en kwamen elkaar op veel manieren tegen.

Presentatie Klara Boonstra WBS nu te vinden op onze site

Op onze laatste afdelingsvergadering hield Klara Boonstra, directeur Wiardi Beckman Stichting (wetenschappelijk bureau PvdA) een inspirerende presentatie waarin centraal stond hoe de PvdA en diens politici de verbinding met samenleving weer nieuw elan kan geven om de kloof tussen politiek/bestuur en burger te beslechten. U kunt hier de presentatie bekijken.

Ella Vogelaar

Ella Vogelaar bezocht heel wat keren  de Zaanstreek. Vaak ging het over Poelenburg waar ze een belangrijk statement heeft gemaakt met haar Vogelaarwijken. Opkomen en je hard maken voor mensen in achterstand is haar belangrijkste missie geweest en hoe mooi is dat, voor een partij als de onze.

Anton Schuurman overleden

Anton, die 27 juni jl. op 82-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam overleed, kreeg de politiek met de moedermelk naar binnen. Zijn ouders waren communisten uit de Zaanstreek, maar Anton koos voor de PvdA. Tijdens zijn studie politicologie in Amsterdam had hij een bijbaantje als telegrambesteller. Hij schrok zo van de belabberde woontoestanden die hij zag, dat hij zich in 1958 aanmeldde bij de PvdA. Anton Schuurman was oud-secretaris van het CLB en voormalig wethouder van Wormerveer en Zaanstad.

Thijs de Lange

Zaandijker Thijs de Lange is op dinsdag 25 juni te gast in het Wij zijn Zaankanters Café. Als deelnemer aan de verkiezing voor Minister van Gehandicaptenzaken wilde hij meer bewustzijn creëren over mensen met een handicap in Nederland. Hij wil laten zien dat iedereen mee kan doen, of je nou een handicap hebt of niet. Samen met Melle Has, steunfractielid van PvdA Zaanstad en de gastheer van deze avond, zal hij terugkijken op dit avontuur.

Daarnaast zal er aandacht zijn voor zijn werk  als lid van het Student Disability Platform. Een platform dat studenten met een functiebeperking aan de UvA helpt om studeren aan de UvA voor hen toegankelijk te maken. In het gesprek zal ook gekeken worden naar de toegankelijkheid van Zaanstad en het onderwijs in onze stad. Wil je meepraten over deze onderwerpen of ben je benieuwd naar de ervaringen van Thijs tijdens de verkiezing van Minister van Gehandicaptenzaken op 17 juni? Kom dan naar De Fabriek. Het Café van De Fabriek is toegankelijk voor mensen met een beperking. Wij zijn Zaankanters is een platform voor sociaal betrokken Zaankanters die zich inzetten voor de Zaanse samenleving. Het platform is een initiatief van PvdA Zaanstreek en heeft tot doel het persoonlijke gesprek te bevorderen en daarom is de avond voor iedereen toegankelijk.

Het Wij zijn Zaankanters Café is dinsdag 25 juni. De inloop is vanaf 19.30 uur. Van 20.00 - 21.00 uur is het gesprek met Thijs de Lange in het café van Filmtheater De Fabriek aan de Jan Sijbrandsteeg 12 in Zaandam. Na afloop is er ruimschoots de gelegenheid om gezellig na te praten onder het genot van een drankje. De avond duurt tot ongeveer 22.00 uur. Toegang is gratis.

Datum:  dinsdag 25 juni 2019
Locatie: Filmtheater De Fabriek, Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam
Inloop: 19:30  uur
Start: 20:00 uur

Stem PvdA op 23 mei

We mogen weer stemmen voor het Europees parlement. We hebben Europa nodig.

Last van zonnepanelen?

Begin februari deden Rosa en PvdA een oproep :  Kent u gevallen waarbij zonnepanelen door bouwen, groeien of andere oorzaken in de schaduw komen? Met de oproep wilden we een indruk krijgen van het aantal mensen dat problemen heeft met hun zonnepanelen door de omgeving.De oproep is gepubliceerd in het Zaans stadsblad, via onze websites en via facebook (bereik ruim 3000). Over het totale bereik in de Zaanstreek zijn we daarmee zeer tevreden.

Minimum loon 14 euro per uur

Ook inwoners van Oostzaan, Wormerland, Zaanstad worden geconfronteerd met fors gestegen vaste lasten, zoals kortgeleden onderzoek heeft bevestigd. Vooral lagere inkomens komen hierdoor in problemen omdat er steeds minder overblijft voor voeding en andere noodzakelijke uitgaven. 

Daarom is het een goede zaak dat de FNV actie voert voor een verhoging van het minimum loon tot 14 euro per uur. Met deze verhoging krijgen mensen eindelijk weer een leefbaar inkomen. En een beter inkomen vermindert financiële zorgen. 

Links

Jeroen, bedankt!

on 10 januari 2020 in Links Lees meer

Vroeger promootte ik gas

on 15 januari 2020 in Links Lees meer

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer
­