Mark Damman, voorzitter af

5½ jaar geleden kreeg ik symbolisch de voorzittershamer overhandigd. Dat was symbolisch want volgens de overlevering zou de hamer in een kast op het stadhuis moeten liggen, maar in al die jaren is hij nooit boven water gekomen. Nu, door de coronacrisis een half jaar later dan beoogd, geef ik de hamer weer terug aan het bestuur.

De tussentijd laat zich samenvatten als leerzaam, enerverend en intensief. Zowel binnen de partij, maar ook op persoonlijk vlak waren er de nodige uitdagingen. De partij stond er landelijk slecht voor en ook de afdeling was toe aan een impuls. Met veel enthousiasme en plezier heb ik mijn energie gestoken in deze uitdaging. Een nieuwe generatie is actief, maar het goede contact met de trouwe garde is gebleven. We zijn als PvdA zichtbaar en organiseren gezellige en inhoudelijk goede bijeenkomsten. Daarnaast zijn er fracties die goed als team samenwerken en zich laten gelden.

Ik ben trots op waar de afdeling nu staat en had graag mijn voorzittershamer overgedragen aan de nieuwe voorzitter, zodat hij of zij de afdeling kan leiden naar mooie verkiezingsuitslagen in 2021 en 2022.

Helaas is mijn opvolger nog niet naar voren gestapt. Ik zal het bestuur blijven helpen om een opvolger te vinden, maar ik doe dit niet meer vanuit mijn bestuursfunctie. Mijn tijd als voorzitter zit erop. Met de beperkte tijd en energie die ik heb moet de focus nu gelegd worden op nieuwe kansen en uitdagingen.

Met veel liefde en plezier heb ik de afgelopen jaren met veel van onze partijgenoten kennisgemaakt en samengewerkt. Wat ons verenigt, is dat we het hart op de goede plaats hebben en met elkaar blijven werken aan een betere samenleving. Positief en constructief. Dit gebeurt zowel in de politieke arena als via de activiteiten van de afdeling. Het ombudsteam en het Arie Lemsfonds zijn hier mooie voorbeelden van. Ook in de komende periode ik zal hieraan mijn steentje blijven bijdragen. Dit is dan ook geen ‘vaarwel’, maar een ‘tot ziens’.

Foto: Daniëlle Koelemij

Links

Jeroen, bedankt!

on 10 januari 2020 in Links Lees meer

Vroeger promootte ik gas

on 15 januari 2020 in Links Lees meer

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer
­