Zaanstad na 175 jaar ruzie

Zaanstad na 175 jaar ruzie

Van 11 september 2022 14:00 tot 11 september 2022 16:30

Bij Buurtcentrum De Vuister


Zondag 11 september om 14:00 uur zal Hans Luiten de eerste Arie Lems-lezing houden. Als onderwerp heeft hij gekozen voor: Zaanstad 1974, een bestuurlijke samenvoeging na 175 jaar ruzie.

Hans Luiten houdt in Buurtcentrum de Vuister in Westerkoog zijn lang verwachte lezing ten bate van het Arie Lemsfonds. Over twee jaar bestaat Zaanstad nl. 50 jaar. Daar sluit het onderwerp van de lezing bij aan: Zaanstad 1974, een bestuurlijke samenvoeging na 175 jaar ruzie. Hans heeft inmiddels een reputatie opgebouwd met zijn vlotte voordrachten, uitstekend gedocumenteerd en voorzien van pakkende foto’s en kaartjes. Een aanrader voor zowel degene die nog heimwee heeft naar de oude dorpen als degene die niet begrijpt waarom de samenvoeging zo lang op zich liet wachten.

Reserveer uw plaatsen.

Uw plaatsen kunt u reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van uw naam en het aantal bezoekers waarmee u komt. De toegangsprijs is € 10,-. De kaarten kunt u betalen en afhalen voor aanvang van de lezing in De Vuister. Dat bedrag komt ten goede aan het Arie Lemsfonds, zodat we volgend jaar weer een paar mooie projecten kunnen uitkiezen voor steun uit het fonds.

Het Arie Lems-fonds steunt initiatieven in de Zaanstreek.

Regelmatig selecteert de commissie van het Arie Lemsfonds een project of activiteit op één van de terreinen Wonen, Werken, Cultuur, Sociaal en Duurzaamheid. Daarvoor wordt vervolgens geld ingezameld om de uitvoering mogelijk te maken en worden bijzondere activiteiten uitgevoerd om geld in te zamelen, afhankelijk van het gekozen doel. In aanmerking komen initiatieven op de genoemde terreinen die een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken en die in de geest van de oud-burgemeester van Zaanstad (1979-1988) Arie Lems passen.

Belangrijke termen daarbij zijn: verbindend, overbruggen van tegenstellingen, de dialoog benutten, geen onderscheid tussen rangen en standen, idealistisch, bewust van de omgeving.

Meer informatie over het Arie Lemsfonds vind je op www.arielemsfonds.nl