Op 20 maart mag u stemmen voor de Provinciale Staten van Noord-Holland. Maar waar kiest u dan voor en wat hebben ze te zeggen over onze gemeente? Tijdens het Wij Zijn Zaankanters Café van 26 februari kunt u meer horen over wat de provincie over de Zaanstreek te zeggen heeft. Rob van Haarlem (Zaanradio) zal het gesprek leiden met vertegenwoordigers van o.a. VVD, D66, GroenLinks, Code Oranje en de PvdA. Wij zijn Zaankanters is een platform voor sociaal betrokken Zaankanters die zich inzetten voor de Zaanse samenleving. Het platform is een initiatief van PvdA Zaanstreek en heeft tot doel het persoonlijke gesprek te bevorderen en daarom is de avond voor iedereen toegankelijk. U kunt het gesprek gratis bijwonen in het café van Filmtheater De Fabriek. De inloop is vanaf 19.30 uur. Tussen 20.00 en 21.00 uur worden de partijen geïnterviewd. Opnamen hiervan zijn de volgende avond terug te horen in het politieke radioprogramma ‘In de Ban van de Zaan’ op Zaanradio.

Tijdens het Wij zijn Zaankanters Café wordt vooruitgekeken naar de verkiezingen voor de Provinciale Staten en naar de vraag op welke onderwerpen de provincie en de verkiezingsuitslag direct en indirect invloed hebben. Denk aan woningbouw en het wel of niet bouwen in het groen of infrastructurele vragen over de aanleg of verbreding van wegen of de inzet van openbaar vervoer. Namens de partijen zullen de lijsttrekkers of Zaanse kandidaten van de partijen hun standpunten toelichten. Namens de PvdA zal lijsttrekker Adnan Tekin aanwezig zijn. De van oorsprong Zaanse Emre Kanik vertegenwoordigt D66 en van GroenLinks wordt lijsttrekker Zita Pels verwacht.

Dit Wij Zijn Zaankanters Café vindt dinsdag 26 februari plaats, inloop vanaf 19.30 uur. Van 20.00 - 21.00 uur is het interactieve gesprek in Café Fabriek aan de Jan Sijbrandsteeg 12 te Zaandam. Na afloop is er ruimschoots de gelegenheid om gezellig na te praten onder het genot van een drankje. De avond duurt tot ongeveer 22.00 uur. Toegang is gratis. De opnamen van deze avond zijn op woensdagavond te horen in het Zaanradioprogramma In de Ban van de Zaan van Rob van Haarlem en Martin Blankman. Zaanradio kun je in Zaanstad en Wormerland op de kabel en in de ether ontvangen. In Zaanstad zijn de frequenties 103.3 FM (kabel) en 107.1 FM (ether hele Zaanstreek). In Wormerland is de kabelfrequentie 89,0 FM.

AGENDA

 

Links

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer

Dit is Hüsnü Polat

on 28 november 2016 in Links Lees meer
­