Emine Bozkurt, roze netwerk PvdA

Zeker zijn dat je overal veilig jezelf kan zijn. Wie je ook bent, van wie je ook houdt, waar je ook woont. Het lijkt voor veel mensen zo vanzelfsprekend.
De praktijk laat een ander beeld zien. Bijna 20 jaar nadat Job Cohen het eerste homopaar in de echt verbond is er ook in Nederland nog een wereld te winnen. Wij staan daarom vandaag, op Coming Out dag, stil bij het belang van jezelf kunnen zijn, ongeacht wie je bent of op wie je verliefd wordt.

Songül Mutluer, wethouder Wonen

21 gemeenten krijgen van het Rijk 290 miljoen euro voor 51.000 nieuwbouwwoningen. Zaanstad juicht, want het krijgt er nu versneld 6000 woningen bij.

De Zaanse wethouder bouwen en wonen, Songül Mutluer (PvdA), ‘sprong een gat in de lucht’ toen ze het goede nieuws hoorde. Van de in totaal 290 miljoen euro voor snelle nieuwbouw van minister Kajsa Ollongren van binnenlandse zaken, gaat  7 procent - ofwel 20,5 miljoen - naar Zaanstad. Mutluer zet zich al langer in voor betaalbare woningen. Maar hoe heeft Zaanstad dit voor elkaar gekregen?

Judit Michel de Jong, burgemeester Wormerland

Judith Michel-de Jong: ,,Ik was al jong geïnteresseerd in politiek. Dat kwam door mijn oma.’’

,,Je ziet, ik heb heel veel bloemen gekregen’’, zegt Judith Michel-de Jong (45). Ze heeft er bijna twee weken op zitten als nieuwe burgemeester van Wormerland.

We zitten in de burgemeesterskamer van het gemeentehuis in Wormer. Daar staan twee grote boeketten op tafel. ,,Thuis (ze woont nog in Hoorn) staat het helemaal vol.’’

Jeroen (Olthof), bedankt

Winter 2013/ 2014. "Ik wandel met mijn vrouw- geboren en tot haar 20e getogen Zaandijkse- langs beide zijden van de Zaanbocht om te onderzoeken of wonen ons in de Zaanstreek zou bevallen. We houden een koffiepauze in het Wormerveerse “Lokaal De Kroon”. Daar spotte ik op een zeker van buiten moeilijk zichtbare plek een hotemetoot van AZ (bekend van tv) en een mij onbekende man. Duistere zaken in de wintertransfer- window?

Vroeger promootte ik gas

Huis verduurzamen: "Vroeger promootte ik gas"

Met een grote glimlach opent Rene´ Tuijn (47) de deur van zijn comfortabele woning in de Assendelftse nieuwbouwwijk Saendelft. Ondanks de winterse temperaturen is het behaaglijk warm in de huiskamer. Warmte die door Tuijns eigen huis wordt opgewekt. „In de zomer lever ik elektriciteit, in de winter neem ik weer iets terug.”

Eylem, wordt leraar in Zaanstad

Extra geld onderwijs goed begin, maar crisis is nog lang niet bezworen. Zo begint het artikel waarin ook ons Zaanse raadslid Eylem Koseoglu haar visie geeft op de onderwijsproblematiek en de acties die zij hierin heeft ondernomen. Lees hieronder haar bijdrage over de 4-daagse schoolweek en het leraren tekort.

Klimaatnerd Diederik Samsom

Voormalig Greenpeace-activist en PvdA-leider Diederik Samsom ziet onze duurzame toekomst – ondanks dat er veel moet gebeuren om de afspraken uit het Klimaatakkoord te halen – zonnig tegemoet. “Er is hoop, maar we moeten ons niet laten ontmoedigen door de berg die we nog moeten beklimmen”, stelt Diederik, nu voorzitter van de klimaattafel Gebouwde omgeving.

Diederik Samsom noemt zichzelf een echte klimaatnerd. “Maar de afspraak die onze regering met het Klimaatakkoord heeft gemaakt om in 2030 49 procent CO2-reductie te hebben gehaald, laat zelfs mij koud. Het is zorgvuldig, gedegen en noodzakelijk, maar ook zielloos. Niemand wordt gedreven door een percentage of jaartal.”

Regie op de woningmarkt

ZAANDAM - Zaanstad is in trek en de woningnood is hoog. De jonge generatie maakt weinig kans op een woning en de oude generatie bewoont een huis dat niet altijd meer past bij hun behoeftes. Dit vraagt om ambitie en daadkracht van de gemeente. In de 'Woonvisie Metselen aan het Zaanse Mozaïek' en de 'Uitvoeringsagenda Wonen 2019-2024', worden de doelstellingen en concrete acties voor de komende jaren gepresenteerd aan de gemeenteraad.

Links

Jeroen, bedankt!

on 10 januari 2020 in Links Lees meer

Vroeger promootte ik gas

on 15 januari 2020 in Links Lees meer

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer
­