Rode boekje

Bij het Rode boekje van de PvdA

In discussies op straat wordt ons dezelfde vraag gesteld,

In talk-shows en bij Buitenhof wordt diezelfde vraag herhaald: WAAR STAAT DE PVDA VANDAAG NOG VOOR?

De filosoof Holslag zegt in de Volkskrant: “Elke politieke organisatie is slechts een middel om een doel te bereiken en als dat doel niet meer duidelijk is, dan zal ook dat medium verdwijnen. ZINGEVING daar gaat het om, ook in de politiek, en daarbij staan u en ik centraal”.

Dit RODE BOEKJE bevat alleen maar waarden. Het zegt alleen maar waar we voor staan. Het geeft aan waar we vandaan komen en waar we naar toe gaan.

Dit RODE BOEKJE geeft houvast bij elk gesprek, geeft richting voor een ieder die de ander wil overhalen ons te steunen.

Dit RODE BOEKJE sluit aan bij een door waarden gedreven politiek zoals besproken in de rapporten Melkert en Hamming. Bij een partij die binnen en buiten het parlement strijdt voor “een goed leven voor iedereen”. Allen wat verstaan we onder “een goed leven”. Is het niet beter uit te gaan van het beginsel van het GROOTSTE GELUK? (Zie punt twee uit het onderstaande boekje). Geluk is gedefinieerd. Geluk wordt onderzocht, jaarlijks, overal in de wereld. Geluk is meetbaar en vast te stellen. En kent prioriteiten. Het principe van het grootste geluk geeft houvast en richting.

Het RODE BOEKJE voldoet aan de eisen van een goede politieke boodschap: Het is kort, bijna uit het hoofd te leren en geeft ruimte voor discussies en moet worden vertaald in concrete acties.

Tijdens een Politieke raad in november is het boekje gepresenteerd, tijdens de Rosa leergang is het besproken, op het congres van 17 en 18 januari 2015 kreeg het grote bijval. De inhoud van de ingediende motie werd door 11 andere afdelingen ondersteund. Het partijbestuur heeft het boekje aan alle afdelingen bekend gemaakt. Er mag over worden gesproken.

Dit boekje is te dragen in je borstzak, in je binnenzak, aan je boezem, in ieder geval vlak vlak bij je hart, zodat we samen weer weten waar we staan en waarvoor we gaan.

Tot slot.

De afdeling Zaanstreek wil graag op afdelingsvergaderingen of op een speciaal georganiseerde bijeenkomst een presentatie geven bij de achtergronden, van het doel en de inhoud.

Uw  bestuur kan daartoe contact opnemen met:

Daan Sanders.
de Omloop 76
1566 GZ Assendelft.

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bellen mag ook: 075- 6874807 of 06 13 076 649

Lees het concept Rode Boekje Download hier het rode boekje

Links

Jeroen, bedankt!

on 10 januari 2020 in Links Lees meer

Vroeger promootte ik gas

on 15 januari 2020 in Links Lees meer

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer
­