Arie Lemsfonds: Indienen aanvraag / aanmelden goed doel

Voor de uitreiking in 2021/2022 zijn we op zoek naar een nieuw goed doel waar het Arie Lemsfonds en de leden van PvdA Zaanstreek zich voor willen inzetten. Kent u initiatieven die in aanmerking kunnen komen voor steun van het Arie Lemsfonds? Stuur deze dan voor 21 maart 2021 met een motivatie naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In deze steunronde van het Arie Lemsfonds willen wij graag een activiteit of project steunen dat vanwege de coronaperiode niet kon worden uitgevoerd. We denken bijvoorbeeld aan de cultuursector.

Uw aanvraag maakt een grotere kans om gehonoreerd te worden als u de onderstaande punten ter harte neemt.

  • Geef in de aanvraag een heldere titel en omschrijving met een onderbouwing waarom het Arie Lemsfonds dit doel moet steunen
  • Vermeld de naam, telefoonnummer en emailadres van de contactpersoon
  • Vermeld de organisatie of organisaties die de steun moeten ontvangen
  • Het Arie Lemsfonds ondersteunt doelen die actief zijn voor de Zaanse Samenleving (Zaanstad, Oostzaan en Wormerland). In welke plaats is uw doel actief?
  • Is er een datum/periode waarvóór het project gesteund dient te worden?*
  • Heeft het doel een behoefte aan producten, diensten, een financiële bijdrage of een combinatie hiervan?
  • Geef aan binnen welk terrein (Wonen, Werken, Sociaal en Duurzaamheid) uw aanvraag valt.

Werkwijze

Het Arie Lemsfonds ziet uw aanvraag voor 21 maart 2021 tegemoet. Zodra we uw aanvraag hebben ontvangen, sturen we u een ontvangstbevestiging. Vóór 1 mei 2021 zal de commissie een keuze maken. Als hiervoor aanvullende informatie gewenst is nemen we contact op met de indiener van de aanvraag of de persoon die is vermeld in de aanvraag. Op 1 mei 2021 zal het nieuwe doel bekend worden gemaakt.

* na bekendmaking op 1 mei zal het fonds de benodigde middelen gaan inzamelen. Het fonds neemt hier maximaal een jaar de tijd voor.

Arie Lemsfonds reikt cheque uit aan Humanitas

Op 1 mei heeft het Arie Lemsfonds haar doel voor 2019/2020 voltooid. Dit keer werden twee projecten die de eenzaamheid in de Zaanstreek tegengaan, gekozen om te steunen. Met het uitreiken van een cheque is nu ook het tweede project afgerond.

Valentijnsdag Arie Lemsfonds

Een aantal leuke foto's die Sarah Vermoolen van De Zaanse Verhalen maakte tijdens het Valentijnsdiner van Von. 33 gasten zorgden voor een opbrengst van € 1.155 euro. Met deze mooie opbrengst is ook de realisatie van de aanvraag van Humanitas Zaanstreek een grote stap dichterbij. Mark Damman, de dankbare vicevoorzitter van het Arie Lemsfonds, ontving de gasten voor het heerlijk Indonesische buffet dat was verzorgd door Yvonne Kelatow en de vrijwilligers van De Bloesem.

De lekkerste kerststol van de Zaanstreek

Bestel een kerstbrood en bestrijd eenzaamheid

Het Arie Lemsfonds steunt initiatieven in de Zaanstreek. Voor dit jaar heeft de commissie twee organisaties geselecteerd die zich inzetten voor mensen die eenzaam zijn. Dit zijn: “Inloophuis 1 is samen” en “Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek”. Beide organisaties halen mensen uit hun isolement en zorgen ook rond deze feestdagen voor wat gezelligheid. Help hen de eenzaamheid te bestrijden, want niemand wil toch eenzaam zijn. Bestel het beste kerstbrood van de Zaanstreek. De opbrengst gaat naar deze projecten.

Goede Buren was hartverwarmend

De Movienight, vrijdag 18 oktober, was een hartverwarmende avond in het Museum of Humanity. Ondanks dat je de kilte van de eenzaamheid kon voelen. De Movienight is een initiatief van fotograaf Ruben Timman die het museum, met portretten van zijn hand, heeft opgezet. Deze avond, in het bijzondere museum op het Hembrugterrein, stond dit keer in het teken van de documentaire "Goede Buren".

Groepsfoto Arie Lemsfond

In de Week tegen de eenzaamheid vervulde het Arie Lemsfonds de aanvraag van het Inloophuis 1=Samen. Eerder dit jaar werd het Inloophuis, samen met het project ‘Vriendschappelijk Huisbezoek’ van Humanitas, door het Zaanse fonds gekozen als projecten om te ondersteunen.

Goede Buren

Op vrijdagavond 18 oktober draait in het Museum of Humanity de documentaire 'Goede Buren'. Documentairemaakster Stella van Voorst van Beest komt speciaal naar Zaanstad om de film in te leiden. De veelgeprezen film ‘Goede Buren’ is een aangrijpende, hartverwarmende documentaire over eenzaamheid en ouder worden.

Vaar mee met Jan Hamming voor het Arie Lemsfonds

Het Arie Lemsfonds en burgemeester Jan Hamming nodigen u uit om op zondag 23 juni mee te varen over de Zaan. De boottocht begint om 16.00 uur bij Houtzaagmolen Het Jonge Schaap en eindigt om 18.00 uur aan de steiger van Windmill Cruises op de Zaanse Schans. De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan de goede doelen die het Arie Lemsfonds dit jaar ondersteunt.

KOOP UW TICKETS HIER

Jan Hamming gastheer en gids

Links

Jeroen, bedankt!

on 10 januari 2020 in Links Lees meer

Vroeger promootte ik gas

on 15 januari 2020 in Links Lees meer

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer
­