Arie Lemsfonds schenkt rugzakjes aan de Kernschool

Op de Internationale Dag van het Kind, 1 juni 2018, reikte Geke Faber, oud-burgemeester van Zaanstad, rugzakjes uit aan de kinderen van de Kernschool aan Wibautstraat 73 in Zaandam.

Het gaat om nieuwkomers, momenteel vooral veel kinderen uit Syrië, die een jaar lang een intensief programma volgen, waarna ze kunnen doorstromen naar een reguliere basisschool. De Kernschool besteedt veel aandacht aan de Nederlandse taal, maar ook aan de ontwikkeling van sociaal-emotionele vaardigheden en alles wat verder nodig is om in onze Nederlandse samenleving volledig mee te kunnen doen.

Om te laten zien dat deze kinderen er in Zaanstad helemaal bijhoren geeft het Arie Lemsfonds ze alle 160 een rugzakje met drinkbeker en lunchbox, zoals dat ook voor de autochtone schoolkinderen heel normaal is. Het is voor de school bovendien een goed startpunt voor gesprekken over gezond eten en drinken. Het Zaans Museum geeft elk kind vier kaartjes voor het Zaans Museum, zodat ze ook meer over de Zaanse historie te weten kunnen komen. De vereniging De Zaansche Molen voegt een zelf te bouwen molentje en molenboekjes toe. Een aardigheidje van Disney completeert de vulling van de rugzak.

Geke Faber is ambassadeur van het Arie Lemsfonds voor dit project. Bij de uitreiking is ook familie aanwezig van oud-burgemeester Arie Lems, de naamgever van het fonds, evenals Anouk Hermanns (Zaanse Springplank) die het project bedacht.

Het Arie Lemsfonds, opgericht vanuit de PvdA-afdeling Zaanstreek, steunt elke twee jaar een belangrijk Zaans maatschappelijk initiatief, dat werkt in de geest van Arie Lems. Het geld dat daarvoor nodig is wordt op verschillende manieren ingezameld. Deze keer werd bijvoorbeeld een benefietvoorstelling in het Zaantheater verzorgd, de Zaanse Monologen. Het fonds is de voortzetting van de Arie Lemsprijs, die vijf keer werd uitgereikt.

Nadere informatie:

Hennie Dekker, directeur Kernschool, 075-6312616
Piet Oudega, voorzitter Arie Lemsfonds, 06 2248 2927

facebook

Links

Jeroen, bedankt!

on 10 januari 2020 in Links Lees meer

Vroeger promootte ik gas

on 15 januari 2020 in Links Lees meer

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer
­