Eylem Köseoglu

PvdA heeft actualiteitsvragen gesteld over mogelijke invoering van een vierdaagse schoolweek in Zaanstad. 

Het lerarentekort op Zaanse scholen is zo urgent dat er binnenkort leerlingen in lokalen zitten zonder een docent. Er moet iets gebeuren.” Met dit statement agendeerden wij keer op keer deze problematiek de afgelopen periode in de raad, middels een rondvraag en schriftelijke vragen. 

Rondvraag

Schiftelijke vragen

We hebben daarom met verbazing kennisgenomen van het artikel in het Noordhollands Dagblad en de wethoudersmemo van 17 september 2018. Basisscholen in Zaanstad overwegen een vierdaagse schoolweek in te voeren als gevolg van een tekort aan onderwijzers. De scholenkoepels Zaanprimair en Agora zeggen geen andere oplossing voorhanden te hebben om de druk van de ketel te halen.

Naar aanleiding van de berichtgeving in het Noordhollands dagblad en de wethoudersmemo van 17 september jl. heeft de fractie van PvdA Zaanstad de volgende vraag:

  1. Wat gaat het college nu doen om te voorkomen dat leerlingen en ouders geconfronteerd worden met een 4 daagde onderwijsweek?  
  2. Zaanse schoolbesturen moeten hun verantwoordelijkheden nemen voor de continuïteit en kwalitatief onderwijs. In een krantenartikel (Noordhollandsdagblad, voor de zomer)  heeft Agora onlangs aangegeven geen dure uitzendbureaus te willen inzetten. Een mooi streven omdat onderwijsgeld zo effectief mogelijk besteed moet worden. Wat vindt de wethouder van inhuur uitzendkrachten  in noodsituaties, zoals nu, in het belang van onderwijs? Is de wethouder het met ons eens dat voordat leerlingen en ouders geconfronteerd worden met een 4 daagde onderwijsweek eerst gekeken moet worden naar inhuurkrachten, ondanks dat dit meer kost? 

(De jaarrekening van Agora lijkt hier voldoende ruimte voor te bieden. Zaanprimair niet kunnen controleren.)  

Links

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer

Dit is Hüsnü Polat

on 28 november 2016 in Links Lees meer
­