Fietswachtruimte Hempont

Een doelstelling van de PvdA is om fietsen te stimuleren. Fietsen is gezond en draagt bij aan een leefbare stad die steeds meer verdicht. Maar hoe verleid je mensen om de fiets te pakken? Allereerst heb je een goed en uitgebreid fietsennetwerk nodig. Een netwerk waarin je je als fietsers veilig maar ook snel kan verplaatsen.

Daarnaast zijn goede voorzieningen nodig zoals voldoende fietsparkeerplekken en duidelijke bewegwijzering. Met de opkomst van de elektrische fiets is de fiets voor het woon-werkverkeer voor meer mensen een optie geworden als alternatief voor de auto. De Hempont in Zaandam is daarbij een belangrijke schakel in de corridor die loopt van Zaanstad Noord (Krommenie/Assendelft) naar Amsterdam. Een voorziening die aan de Zaanse kant volgens ons, maar ook volgens de Fietsersbond, ontbrak is een overdekte wachtruimte voor fietsers. Een ruimte waarbij je met regen, kou, wind maar ook bij een intense zon kan schuilen.

We hebben daarom het initiatief genomen om een motie in te dienen die Zaanstad oproept om een overdekte fietswachtruimte bij de Hempont te realiseren. En we hebben goed nieuws! Gisteren op 8 oktober tijdens een extra ingelaste raadsvergadering is onze motie behandeld en we waren niet de enige die dit een goed plan vonden. Een meerderheid van de raad heeft de motie mede ondertekend of voor de motie gestemd en daarmee is hij aangenomen. Daarnaast heeft de wethouder aangeven al budget te hebben gevonden voor de realisatie. Kortom een overdekte fietswachtruimte bij de Hempont komt!

Geert Rijken,
Raadslid PvdAZaanstad

Motie

Links

Jeroen, bedankt!

on 10 januari 2020 in Links Lees meer

Vroeger promootte ik gas

on 15 januari 2020 in Links Lees meer

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer
­