Sporten in Zaanstad, Geert Rijken

Zaanstad - Wat vindt u van sporten in Zaanstad? Is er genoeg aanbod voor jong en oud en voor mensen met een beperking? Heerst er een veilig, sportief en positief sportklimaat in Zaanstad of zijn er nog teveel negatief schreeuwende ouders, agressie en racisme en wat kunnen we daaraan doen? Dit zijn vragen die aan de orde kunnen komen tijdens de werkconferentie ‘Zaans Sportakkoord’ waar wij als PvdA Zaanstad op dinsdag 28 januari aan deelnemen. Als PvdA zijn wij benieuwd naar uw ervaringen, ook de positieve, en ideeën over sport in Zaanstad.

In de zomer van 2018 heeft sportminister Bruno Bruins samen met sportorganisaties, gemeenten en maatschappelijk betrokken partners een Nationaal Sportakkoord gesloten met als hoofddoel zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen. Om dit te realiseren gaat de gemeente Zaanstad in gesprek met sportverenigingen, welzijnsinstellingen, zorgverleners, scholen, bedrijven en andere organisaties die te maken hebben met sport en bewegen om te komen tot een Zaans Sportakkoord. In het Nationaal Sportakkoord zijn zes ambities geformuleerd:

Inclusief Sporten & bewegen

De ambitie is dat iedere Nederlander een leven lang plezier kan beleven aan sporten en bewegen.

Duurzame sportinfrastructuur

Om met zijn allen een leven lang te kunnen sporten en bewegen, is een functionele, goede en duurzame sportinfrastructuur nodig.

Vitale sport- en beweegaanbieder

We willen aanbieders van sport en bewegen toekomstbestendig maken zodat sport en bewegen voor iedereen toegankelijk en bereikbaar blijft.

Positieve sportcultuur

Sporten moet leuk zijn, veilig, eerlijk en zorgeloos. Daar zorgen we met elkaar voor.

Plezier in sport is het fundament voor een leven lang sporten.

Van jongs af aan vaardig in bewegen

Een leven lang sporten en bewegen begint bij de jeugd. We zien dat kinderen steeds minder bewegen en dat hun motorische vaardigheid steeds verder achteruit gaat.

Topsport die inspireert

Nederlandse topsportprestaties en topevenementen vormen een cruciale inspiratie voor de verenigende waarde van sport. Een sportieve samenleving ontstaat door er samen aan te werken. Laat uw ervaringen en ideeën over sport in Zaanstad aan ons weten. U kunt tot en met 27 januari een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als onderwerp Zaans Sportakkoord.

Geert Rijken
Raadslid PvdA Zaanstad

Links

Jeroen, bedankt!

on 10 januari 2020 in Links Lees meer

Vroeger promootte ik gas

on 15 januari 2020 in Links Lees meer

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer
­