Zaanstad doneert €1 per inwoner

Turkije en Syrië zijn op maandag 6 februari getroffen door een zware aardbeving. De bevingen veroorzaakten enorm veel schade, tienduizenden doden en tienduizenden gewonden. Het aantal slachtoffers loopt naar verwachting nog op.

Het enorme leed dat door de zware aardbeving is veroorzaakt is nauwelijks te bevatten. Er is een heel groot gebied totaal ontwricht en complete wijken zijn verwoest. Ook onze Zaankanters zijn geraakt door deze aardbeving en is de pijn voelbaar in onze stad omdat veel Zaankanters familie, vrienden en kennissen in het gebied verloren hebben. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers, hun familieleden en alle hulpverleners die hun leven riskeren bij de reddingsoperaties.

Het is hartverwarmend om te zien dat Zaanstad solidair is met de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Veel Zaankanters zijn in actie gekomen en hebben in zeer korte tijd hulpinitiatieven opgezet. Daarnaast zijn we als PvdA Zaanstad blij met de donatie van €157.167,- die de gemeente Zaanstad heeft gedaan aan Giro 555. Zaanstad heeft haar sociale kant weer laten zien.  

Wil je ook hulp bieden aan de mensen in de getroffen gebieden? Dat kan door te doneren aan  Giro 555. Zondagmiddag 19 februari organiseert de Stichting Samenbindende Projecten Zaanstreek een benefietconcert voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. De gehele opbrengst gaat naar Giro 555.

Namens de fractie van PvdA Zaanstad

Eylem Köseoglu

U KUNT HIER DONEREN

Links

Jeroen, bedankt!

on 10 januari 2020 in Links Lees meer

Vroeger promootte ik gas

on 15 januari 2020 in Links Lees meer

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer
­