René Tuijn

Onlangs hebben we in de raad van Zaanstad gedebatteerd over de zienswijze rond de onderzoeken verbinding A8/A9. Ons uitgangspunt was dat we in die zienswijze moeten benadrukken wat wij als Zaanstad naar aanleiding van de MER (het effecten-onderzoek) extra bij de provincie onder de aandacht willen brengen.

Voor ons gaat dat met name om twee zaken. Dat de nulplusvariant definitief van de baan moet wegens nu aangetoond gebrek aan effect. Vandaar een amendement op dit onderdeel.

De resterende twee varianten de golfbaan en Heemskerkvariant verschillen in kosten, maar niet wezenlijk voor de effecten op onze stad.

Verder maken we ons naar aanleiding van het rapport nog meer zorgen over het gebied tussen Assendelft en Zaandam o.a. de Coenbrug. Vandaar nog een amendement om hier aandacht voor te behouden. We willen de provincie ook voor de toekomst aan het probleem blijven verbinden en we willen dat ze mee blijven doen in het oplossen van dit probleem. Een nieuwe verbinding leidt tot 36% meer verkeer op de A8, dit heeft gevolgen voor onze bewoners en om die tegemoet te komen hebben we de provincie nodig.

Als eerste stap om hier zelf iets aan te doen hebben we samen met D66 een motie gemaakt. De motie  betreffende snelheidsverlaging tot 80 km en vraagt ook om  stil asfalt. De voordelen van 80 km/h zijn bekend.

De PvdA Statenleden hebben al eerder het belang van de stelling benadrukt. Het is nu wachten op wat de Provincie met alle insteken van de betrokken gemeenten inclusief de onderzoekresultaten gaat doen.

Documenten

Links

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer

Dit is Hüsnü Polat

on 28 november 2016 in Links Lees meer
­