Arie Lemsfonds schenkt rugzakjes aan de Kernschool

Op de Internationale Dag van het Kind, 1 juni 2018, reikte Geke Faber, oud-burgemeester van Zaanstad, rugzakjes uit aan de kinderen van de Kernschool aan Wibautstraat 73 in Zaandam.

Jacob Reitsma

De opnamen van de Zaanse Monologen zijn vanaf dinsdag 6 februari online en op TV te bekijken. Het Wij zijn Zaankanters-platform van PvdA Zaanstreek organiseerde op 12 november 2017 de Zaanse Monologen. 8 sprekers, met een relatie tot de Zaanstreek, hielden een positief, inspirerend en verrassend verhaal in het Zaantheater.

Arie Lems en logo Arie Lemsfonds

Het Arie Lemsfonds heeft een eigen stichting en logo. De markante bril van Arie Lems is gebruikt als de bril waarmee het fonds de aanvragen beoordelen. Dit doen we met de sociale rode blik op onze samenleving. De commissie van het Arie Lemsfonds kijkt dus niet door een roze bril, maar door een rode bril.

Arie Lemsfonds Facebook

Het Arie Lemsfonds heeft ook zijn eigen Facebookpagina. Via deze pagina hoor je als eerste het laatste nieuws. Je ziet welke acties er worden georganiseerd en welke goede doelen er worden gesteund. Dus like onze pagina en blijf op de hoogte!

Dit is Assendelft met Ruud Vreeman

Burgemeester Ruud Vreeman neemt afscheid met blues, bier en bitterballen en doneert zijn afscheidscadeau aan twee Zaanse doelen. De titel Rock ’n Roll Burgemeester van Nederland houdt onze burgemeester Ruud Vreeman in ere.

PvdA Zaanstreek

Op donderdag 28 september van 19.30 u – 21.30 u organiseert Zaankanters voor elkaar weer een Meet & Greet in de Lorzie in Wormerveer. Tijdens deze vrijwilligersmarkt delen vrijwilligersorganisaties hun vrijwilligersvacatures en activiteiten met potentiΓ«le vrijwilligers en aanwezige organisaties. Het biedt potentiΓ«le vrijwilligers de kans om te zien welke mogelijkheden er zijn op het gebied van vrijwillige inzet in Zaanstad.

Start van het schooljaar

Het Arie Lemsfonds gaat geld inzamelen om elke leerling van de Kernschool een rugzakje met drinkbeker en lunchbox te kunnen geven. Op de Kernschool, met gebouwen aan de Wibautstraat en het Noorderven, volgen leerlingen uit het buitenland een jaar lang een intensief programma. Na dat jaar kunnen zij naar het reguliere basisonderwijs.

Geke Faber

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de PvdA is Geke Faber gepresenteerd als eerste ambassadeur van het Arie Lemsfonds. Het Arie Lemsfonds is de opvolger van de tweejaarlijkse prijs die PvdA Zaanstreek uitreikte. In 2004 stelde het bestuur van PvdA Zaanstreek de Arie Lemsprijs in, ter nagedachtenis aan de kwaliteiten van de vroegere burgemeester van Zaanstad, als socialist, politicus en bestuurder.

­