Goede Buren

Op vrijdagavond 18 oktober draait in het Museum of Humanity de documentaire 'Goede Buren'. Documentairemaakster Stella van Voorst van Beest komt speciaal naar Zaanstad om de film in te leiden. De veelgeprezen film ‘Goede Buren’ is een aangrijpende, hartverwarmende documentaire over eenzaamheid en ouder worden.

Vaar mee met Jan Hamming voor het Arie Lemsfonds

Het Arie Lemsfonds en burgemeester Jan Hamming nodigen u uit om op zondag 23 juni mee te varen over de Zaan. De boottocht begint om 16.00 uur bij Houtzaagmolen Het Jonge Schaap en eindigt om 18.00 uur aan de steiger van Windmill Cruises op de Zaanse Schans. De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan de goede doelen die het Arie Lemsfonds dit jaar ondersteunt.

KOOP UW TICKETS HIER

Jan Hamming gastheer en gids

Eenzaamheid

Stichting 1 is Samen en Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek kunnen rekenen op de steun van het Arie Lemsfonds. Uit alle doelen die zijn ingestuurd zijn hun projecten geselecteerd door de commissie. Het Arie Lemsfonds gaat met hulp van diverse Zaankanters het geld en de middelen bij elkaar brengen om de ingestuurde verzoeken te realiseren. De eerste Zaankanter die zich gaat inzetten voor het nieuwe doel is Burgemeester Jan Hamming.

Het Zaanse Arie Lemsfonds gaat weer een nieuw doel kiezen om te steunen en wil graag van u weten welke goede doelen of projecten hiervoor in aanmerking komen. Tot 20 januari 2019 kunt u deze aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. waarna de commissie van het fonds een keuze gaat maken. In 2020 zal de prijs worden uitgereikt. Meer informatie over het fonds, de werkwijze en 7 tips voor een goede aanvraag zijn te vinden op de website www.arielemsfonds.nl

Arie Lemsfonds schenkt rugzakjes aan de Kernschool

Op de Internationale Dag van het Kind, 1 juni 2018, reikte Geke Faber, oud-burgemeester van Zaanstad, rugzakjes uit aan de kinderen van de Kernschool aan Wibautstraat 73 in Zaandam.

Jacob Reitsma

De opnamen van de Zaanse Monologen zijn vanaf dinsdag 6 februari online en op TV te bekijken. Het Wij zijn Zaankanters-platform van PvdA Zaanstreek organiseerde op 12 november 2017 de Zaanse Monologen. 8 sprekers, met een relatie tot de Zaanstreek, hielden een positief, inspirerend en verrassend verhaal in het Zaantheater.

Arie Lems en logo Arie Lemsfonds

Het Arie Lemsfonds heeft een eigen stichting en logo. De markante bril van Arie Lems is gebruikt als de bril waarmee het fonds de aanvragen beoordelen. Dit doen we met de sociale rode blik op onze samenleving. De commissie van het Arie Lemsfonds kijkt dus niet door een roze bril, maar door een rode bril.

Arie Lemsfonds Facebook

Het Arie Lemsfonds heeft ook zijn eigen Facebookpagina. Via deze pagina hoor je als eerste het laatste nieuws. Je ziet welke acties er worden georganiseerd en welke goede doelen er worden gesteund. Dus like onze pagina en blijf op de hoogte!

­