Op 21 maart 2018 kiest Nederland nieuwe gemeenteraadsleden.

verkiezingen gezochtOok in Zaanstad, Wormerland en Oostzaan gaan we dan naar de stembus. Iedereen die de PvdA wil vertegenwoordigen in de gemeenteraad van deze gemeenten roepen wij op zich te melden voor de kieslijst. Ben jij straks onze vertegenwoordiger?

We zoeken voor de gemeenteraden leden die vanuit de sociaaldemocratische waarden bijdragen aan de ontwikkeling van de samenleving in onze gemeenten. Heb je belangstelling? Meld je dan aan als kandidaat-raadslid voor jouw gemeente. Wil je lijsttrekker worden of wethouder? Laat het ons weten.

Meer informatie

Meer informatie over wat het raadswerk inhoud vind je in de profielschets en op;

Interesse?

Wil je eerst nog wat meer informatie? Afdelingsvoorzitter Mark Damman vertelt je graag meer over dit profiel en de kandidaatstellingsprocedure maar ook over de mogelijkheden van het volgen van introductiecursussen en andere ontwikkelingsmogelijkheden.

De huidige fractievoorzitters – Songul Mutluer (Zaanstad), Peter de Wit (Oostzaan), Kees-Jan Kindt (Wormerland) - kunnen je meer vertellen over het werk in de raad in de afgelopen jaren. Ook ben je welkom om op afspraak mee te kijken bij de fractie- en raadsvergaderingen.

Aanmelden voor 18 september 2017

Als je interesse hebt om gemeenteraadslid te worden, lijsttrekker en/of wethouder voor de PvdA meld je dan aan bij het secretariaat van de Afdeling PvdA-Zaanstreek via het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je aanmelding dient uiterlijk op 18 september 2017 binnen te zijn.

Na ontvangst van je aanmelding krijg je informatie over de verdere procedure, cruciale data etc.

Van nieuwe kandidaat-raadsleden vragen we een verklaring omtrent het gedrag.

Elke kandidaat tekent vóór toelating tot de selectieprocedure de Erecode van de PvdA en de Interne Bereidverklaring. Deze zijn op te vragen via het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Indien we behoefte hebben aan nadere informatie, nemen we contact op met betrokkene. Een antecedentenonderzoek behoort tot de mogelijkheden. Als we besluiten tot een nader onderzoek, doen we dat na overleg met betrokkene.

Download de PROFIELSCHETS

(Deze profielschets is op 22 maart 2017 vastgesteld door de algemene ledenvergadering van PvdA afdeling Zaanstreek).

­