Fractie Zaanstad

Hieronder een bloemlezing van een aantal raadsleden.

“Het is fijn als je vanuit je kennis en ervaring mensen zo op weg kunt helpen binnen de gemeentelijke sfeer dat ze zelf hun problemen kunnen aankaarten en oplossen.”

Rienk Spiekstra, raadslid Zaanstad

 

“Door het raadswerk raak je betrokken bij de gemeentelijke machinekamer en commandohut. Medeverantwoordelijkheid bij het bepalen van de koers, het aantal knopen dat wordt gevaren, hoe gevaarlijke klippen in zee omzeild kunnen worden, en wat dit alles betekent voor de inwoners.”

Kees-Jan Kindt, raadslid Wormerland

 

Het raadswerk is verslavend. Je bent dagelijks bezig met je stad en je kunt daadwerkelijk iets betekenen voor mensen. Het debatteren, voorstellen verdedigen en het college controleren maakt wel dat je je verschillende tools eigen maakt. Dat maakt het raadswerk divers en ontzettend dynamisch.

Songul Mutluer, fractievoorzitter Zaanstad

 

“Het raadslidmaatschap heeft mijn kennis van wat er speelt in Zaanstad en de liefde voor de streek enorm vergroot. Het plezier van bijdragen aan een nog mooier Zaanstad voor iedereen die er woont en/of werkt, weegt ruimschoots op tegen de tijd die raadslid zijn kost.”

René Tuijn, raadslid Zaanstad

 

"... je moet over ieder onderwerp dat Oostzaan aangaat een mening hebben, dat vereist verdieping en ophalen van kennis en dat is leuk, je doet het dus voor je buren... "

Peter de Wit, fractievoorzitter Oostzaan

 

“Door mijn werk als raadslid heb ik veel meer geleerd over het heden, verleden en de toekomstige ontwikkelingen van onze mooie stad.”

Tjeerd Pietersma, raadslid Zaanstad

 

“Politiek doet er toe en het is een avontuur. Je bepaalt welke kant je eigen stad opgaat zowel economisch als sociaal.”

Eylem Köseoglu, raadslid Zaanstad

­