Deze categorie bevat de artikelen voor het module Wij zijn Zaankanters.

Corrie Noom

Corrie Noom, kwam uit het onderwijs en was tot 2014 wethouder namens de PvdA in Zaanstad. Sinds kort is ze de enige vrouwelijke voorzitter van de Korfbal League. De bestuurder staat sinds deze zomer aan het roer bij KZ/Hiltex. Wat zijn haar plannen? Wat wil ze bereiken? Haar verhaal over KZ.

Ivan Nikolov

Onze Interim Burgemeester Ruud Vreeman (PvdA) neemt deze maand afscheid van de Zaanse politiek en schenkt zijn afscheidscadeau aan twee Zaanse projecten. Naast het Arie Lemsfonds heeft hij gekozen voor Stichting Budoclub "Choku".

Zaankanter André Drost

24 jaar lang was André Drost raadslid voor de PvdA en nog steeds zet hij zich in voor onze mooie streek. In de rol van voorzitter van vereniging De Zaanse Molen maakt zich hard voor het Molenmuseum. Onlangs werd een grote stap gezet naar realisatie van de Wereld van de Windmolen dat een plek moet gaan krijgen op de Zaanse Schans.

Paul Riteco

Paul Riteco is een rode-ondernemer puur sang. Naast Lab44 is hij eigenaar, resp. mede eigenaar van bierbrouwerij Hoop en twee restaurants in Zaanstad, waaronder De Hoop Op De Swarte Walvis.

Maarten Voster

Maarten Voster bekijkt de ontwikkelingen van de Zaanse Schans sinds enige tijd vanaf de zijlijn. Ziekte maakte dat hij het voorzitterschap van de Stichting Zaanse Schans niet meer kon blijven uitvoeren.

Araik Gingnagel

Araik Gingnagel (16) zit op het VWO aan het St. Michael College en is bestuurslid scholing & politieke activiteiten bij de Jonge Socialisten in Amsterdam. Hij organiseert activiteiten die erop gericht zijn om mensen hun politieke kennis en/of vaardigheden te vergroten. Zaterdag 11 maart sprak hij hierover met Jet Bussemaker (Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap).  Maar wie is deze actieve jongen uit Zaandam verder?

Jaap Westerneng

Jaap Westerneng was ooit ook nog raadslid voor de PvdA in Oostzaan. “wanneer?” Hij denkt even na. “Het zal in de jaren tachtig zijn geweest. “Van vakbond FNV Bouw, waar hij kaderlid was, stapte hij in 2013 over naar FNV Senioren. “Er zijn voor je leden, ook bijvoorbeeld tijdens de keukentafelgesprekken., dat is de taak van FNV Senioren.

Brahim Fattah

Hij is wat kraaienpootjes en grijze haartjes rijker, maar een kwart eeuw heeft niets afgedaan aan de gulle glimlach van Brahim Fattah. Hij draagt nog steeds dezelfde boodschap van hoop uit. De hoop krijgt vorm door meer mensen betrokken te krijgen bij politiek. ,,Ik ben al 25 jaar in dialoog’’, licht Fattah toe. ,,Ik probeer nog steeds de jongere generatie te stimuleren.’’ Hij heeft een groter bereik dan 25 jaar geleden. ,,De boodschap gaat verder dan de Zaanstreek’’, zegt de Zaandijker die is opgegroeid in Krommenie.

Links

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer

Dit is Hüsnü Polat

on 28 november 2016 in Links Lees meer
­