Hüsnü Polat

Het ritje naar de studio in Koog aan de Zaan is vaste prik voor Hüsnü Polat. De drukke Zaankanter maakt met Radio 2000 een radioprogramma voor Turken in de Zaanstreek. "Het is een Zaans gebeuren, laat dat duidelijk zijn", vertelt Hüsnü enthousiast.

Cornelis Bellis

Oorspronkelijk kom ik uit de Kop van Noord-Holland. Ik ben geboren in de gemeente Barsingerhorn, thans onderdeel van de gemeente Hollands Kroon. Onze familie woonde aan de Westfriesedijk. Ik ben als het ware in de polder opgegroeid. Na mijn schoolopleiding en militaire dienst ben ik gaan werken bij de Dienst van het Kadaster en de Openbare Registers, kortweg het Kadaster.  In 1977 werd ik lid van de Partij van de Arbeid.

Piet Oudega

Voor wie in het Noord-Hollandse (Zaanse) laagveen is opgegroeid is het waterschap een levensvoorwaarde, ook al besef je dat meestal niet. En in de komende jaren krijgt dat waterschap ook nog eens volop te maken met de gevolgen van de klimaatverandering. Dus is het fijn als je daar een deel van je bestuurlijke energie in kunt steken. Dat heb ik in het verleden al twaalf jaar lang mogen doen bij het toenmalige Uitwaterende Sluizen en ik doe het nu – en hopelijk weer vier jaar – bij de opvolger Hollands Noorderkwartier.

Leo Adema Zaankanter

Als één van de organisatoren van de Samenloop voor Hoop is Leo Adema betrokken bij het evenement dat in juni wordt gehouden op sportpark Krommenie. In 2011 liep hij voor de eerste keer mee en werd aangestoken door het virus. En sindsdien zit ik ook in de organisatie.

Zaankanter Gerbrand de Lange

Gerbrand de Lange is voorzitter van de koepelorganisatie Openbaar Voortgezet Onderwijs Zaanstad (OVO). In deze functie zet hij zich in voor een goede samenwerking en een hoge kwaliteit van het onderwijs in Zaanstad. Voordat hij deze functie ging bekleden was hij vestigingsdirecteur van Compaen (VMBO) en namens de PvdA een zeer gewaardeerd raadslid in Wormerland. Een echte onderwijsman met oog voor de toekomst en goed onderwijs voor alle leerlingen.

Paul Kramer

Paul Kramer  is architect. Bekend van het sluishuisje op het  sluizencomplex in Zaandam. Eerder dit jaar sprak hij bij het Wij zijn Zaankanters Café over Tiny Houses of "klaine hoissies" zoals hij ze noemt. Hij pleit voor meer oog voor de schoonheid  van Zaanstad en het inzetten van de lokale bouwkracht.

Annemieke Goudsmit, rolstoelvriendelijk Zaanstad

Annemieke Goudsmit vraagt regelmatig aandacht voor een rolstoelvriendelijke stad. Daarnaast is ze binnen de PvdA Zaanstreek actief met de ondersteuning van de afdeling. Annemieke laat zich niet beperken en is een echte powervrouw.

Corrie Noom

Corrie Noom, kwam uit het onderwijs en was tot 2014 wethouder namens de PvdA in Zaanstad. Sinds kort is ze de enige vrouwelijke voorzitter van de Korfbal League. De bestuurder staat sinds deze zomer aan het roer bij KZ/Hiltex. Wat zijn haar plannen? Wat wil ze bereiken? Haar verhaal over KZ.

Links

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer

Succesvol transformeren

on 20 februari 2017 in Links Lees meer

Buurtenquête

on 05 januari 2017 in Links Lees meer

Dit is Hüsnü Polat

on 28 november 2016 in Links Lees meer
­