Winnie de Wit

Het Nederlandse luchtruim wordt opnieuw ingedeeld zodat vliegtuigen minder hinder geven. "Minder hinder en toch groei van Schiphol? Laat me niet lachen. Dat horen we al dertig jaar." 'Lobby-oma' Winnie de Wit van SOS Zaanstreek heeft geen vertrouwen meer in hinderbeperkende maatregelen.

De verhalen houden verleden levend, door Onno Hoekmeijer

“Het is wrang en teleurstellend dat het programma waar we een jaar mee bezig zijn geweest niet door kan gaan door de coronamaatregelen. Geen groot feest op de Dam om de vrijheid te vieren. Geen herdenking met een samenkomst, gedichten en verhalen. Maar van uitstel komt geen afstel!” aldus Onno Hoekmeijer voorzitter van het 4 en 5 mei Comité Zaanstad en partijgenoot.

Wij zijn Zaankanters, Louis Groen

Louis Groen van Zaans Architectuurplatform Babel wijst je op tal van details, die je misschien nooit eerder waren opgevallen!

Hüsnü Polat

Het ritje naar de studio in Koog aan de Zaan is vaste prik voor Hüsnü Polat. De drukke Zaankanter maakt met Radio 2000 een radioprogramma voor Turken in de Zaanstreek. "Het is een Zaans gebeuren, laat dat duidelijk zijn", vertelt Hüsnü enthousiast.

Cornelis Bellis

Oorspronkelijk kom ik uit de Kop van Noord-Holland. Ik ben geboren in de gemeente Barsingerhorn, thans onderdeel van de gemeente Hollands Kroon. Onze familie woonde aan de Westfriesedijk. Ik ben als het ware in de polder opgegroeid. Na mijn schoolopleiding en militaire dienst ben ik gaan werken bij de Dienst van het Kadaster en de Openbare Registers, kortweg het Kadaster.  In 1977 werd ik lid van de Partij van de Arbeid.

Piet Oudega

Voor wie in het Noord-Hollandse (Zaanse) laagveen is opgegroeid is het waterschap een levensvoorwaarde, ook al besef je dat meestal niet. En in de komende jaren krijgt dat waterschap ook nog eens volop te maken met de gevolgen van de klimaatverandering. Dus is het fijn als je daar een deel van je bestuurlijke energie in kunt steken. Dat heb ik in het verleden al twaalf jaar lang mogen doen bij het toenmalige Uitwaterende Sluizen en ik doe het nu – en hopelijk weer vier jaar – bij de opvolger Hollands Noorderkwartier.

Leo Adema Zaankanter

Als één van de organisatoren van de Samenloop voor Hoop is Leo Adema betrokken bij het evenement dat in juni wordt gehouden op sportpark Krommenie. In 2011 liep hij voor de eerste keer mee en werd aangestoken door het virus. En sindsdien zit ik ook in de organisatie.

Zaankanter Gerbrand de Lange

Gerbrand de Lange is voorzitter van de koepelorganisatie Openbaar Voortgezet Onderwijs Zaanstad (OVO). In deze functie zet hij zich in voor een goede samenwerking en een hoge kwaliteit van het onderwijs in Zaanstad. Voordat hij deze functie ging bekleden was hij vestigingsdirecteur van Compaen (VMBO) en namens de PvdA een zeer gewaardeerd raadslid in Wormerland. Een echte onderwijsman met oog voor de toekomst en goed onderwijs voor alle leerlingen.

Links

Jeroen, bedankt!

on 10 januari 2020 in Links Lees meer

Vroeger promootte ik gas

on 15 januari 2020 in Links Lees meer

Wim Kok (1938-2018)

on 23 oktober 2018 in Links Lees meer
­